ד"ר עודד זינגר
אני חוקר את ההיסטוריה של יהודי ארצות האסלאם בימי הביניים, בעיקר דרך תעודות מגניזות קהיר.
אני חוקר את ההיסטוריה של יהודי ארצות האסלאם בימי הביניים, בעיקר דרך תעודות מגניזות קהיר.
דר' אדוארד ברויאר הוא חוקר נלווה בכיר בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, ומרצה גם בתוכנית בוגר בביה"ס לתלמידי חו"ל באוניברסיטה העברית.
פרופ' מן המניין בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו ובחוג להיסטוריה .מומחית להיסטוריה חברתית של ימי הביניים בצפון אירופה.
אלישבע הגיעה לאוניברסיטה העברית ב 2013 אחרי שתים עשרה שנות עבודה באוניברסיטת בר אילן במחלקה לתולדות ישראל ובתכנית ללימודי מגדר. מאז שהגיעה לירושלים שמשה כראש פרויקט לימוד ב"חברותא" – קבוצות לימוד לדוקטורנטים (2016-2014) והייתה יועצת BA בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו (תשע"ד-תשע"ה). היא שמשה כסגנית הדיקן למחקר בפקולטה למדעי הרוח (תשע"ח) ובתשע"ט מונתה לראש האקדמי של מרכז מנדל סכוליון. בשנתיים האחרונות היא משמשת כראש אקדמי של בית ספר מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח.
זכתה ב 2015 במענק ה ERC לפרויקט המחקר שלה:
Beyond the Elite: Jewish Daily Life in Medieval Europe (2016-2021)
ובפרס מיכאל ברונו לחוקרים צעירים מבטיחים לשנת 2016
בשנת 2022 זכתה במענק מפ"צ של הקרן הלאומית למדעים לפרויקט שלה
Contending with Crises: The Jews of Fourteenth Century Europe (2022-2027)
פרסומים אחרונים :
רם בן-שלום, ראש החוג, העומד בראש מרכז 'היספניה יודאיקה' לחקר יהדות ספרד ופורטוגל והאנוסים באוניברסיטה העברית, הוא עורך (שותף) של כתב-העת, Hispania Iudaica Bulletin. תחום מחקרו המרכזי מתמקד בהיסטוריה התרבותית והאינטלקטואלית של יהודי ספרד ופרובנס בימי הביניים, ובשיח היהודי-הנוצרי באירופה המערבית.
ספרו 'מול תרבות נוצרית: תודעה היסטורית ודימויי עבר בקרב יהודי ספרד ופרובנס בימי הביניים' (ירושלים, תשס"ז) זכה בפרס שמואל טולידאנו, ויצא לאור במהדורה מעודכנת ומקוצרת בשם Medieval Jews and the Christian Past: Jewish Historical Writing from Spain and Southern France .(Oxford, 2016) ספרו 'יהודי פרובנס: רנסנס בצל הכנסייה' (רעננה, תשע"ז) זכה בפרס מכון בן-צבי ופרס עם ועולם ע"ש בלה ושלמה ברטל מיסודה של החברה ההיסטורית הישראלית. הספר יצא לאור בקרוב במהדורה אנגלית בשם The Jews of Provence and Languedoc (The Littman Library of Jewish Civilization in association with Liverpool University Press, 2022)
בין מחקריו ופרסומיו עסק בתולדות יחסי היהודים והאנוסים (קונברסוס) בספרד "Conflict between Jews and Converts in Aragon Following the Persecution of 1391: New Testimonies from the Formulary of Yom Tov ben Hannah of Montalbán", Sefarad, 73 (2013), pp. 97-131.
בוויכוח ההיסטוריוגרפי על יהדות אשכנז-יהדות ספרד" קידוש השם ומרטירולוגיה יהודית באראגון ובקסטיליה בשנת קנ"א (1391): בין ספרד לאשכנז", תרביץ, ע (תשס"א), עמ' 282-227.
בראשית תנועת הקבלה "חוגי הקבלה בפרובנס במאה השלוש עשרה: הערכה חדשה־ישנה", תרביץ, פב (תשע"ד), עמ' 605-569.
בהופעת המיתולוגיה ביהדות "מיתוס ומיתולוגיה יוונית-רומית בתודעה ההיסטורית של יהודי ספרד בימי הביניים", ציון, סו (תשס"א), עמ' 494-451.
בוויכוחי הדת ובפולמוס התיאולוגי בין יהודים לנוצרים R. Ben-Shalom, "Between Official and Private Dispute: The Case of Christian Spain and Provence in the Late Middle Ages", AJS Review, 27 (2003), pp. 23-72
במשיחיות יהודית "'מגדיל ישועות': על הסיבות להתמהמהות המשיח ומסה ביקורתית חסרת תקדים על החברה היהודית", תרביץ, עב (תשס"ג), עמ' 293-259.
בדמותו יוצאת הדופן של האינטלקטואל היהודי האחרון בפרובנס – יצחק נתן מארל R. Ben-Shalom, "The First Jewish Work on the Seven Deadly Sins and the Four Virtues", Maedieval Studies, 75 (2013), pp. 205-270 ובתחום השואה והזיכרון בספר 'המכתב של סלומאה' אשר יצא בקרוב לאור.
פרופ' מן המניין ומחזיק הקתדרה ע"ש ברנרד צ'ריק להיסטוריה יהודית; מנהל מרכז 'משגב ירושלים לחקר והוראת מורשת יהודי ספרד והמזרח'.
בן-נאה מתמחה בתולדות היהודים באימפריה העות'מאנית, ובתולדות ארץ-ישראל בתקופה העות'מאנית, ופירסם למעלה ממאה מאמרים העוסקים בצדדים שונים של ההיסטוריה החברתית והתרבותית שלהם. ספרו 'יהודים בממלכת הסולטנים' יצא לאור בעברית, באנגלית ובתורכית; מהדורה מדעית של 'כרוניקה עברית אנונימית על הסולטנים במחצית הראשונה של המאה הי"ז' פורסמה באנקרה; ולאחרונה האוטוביוגרפיה המוערת 'ספר תולדות משפחה'. הוא ערך את ספר תורכיה בסדרת ספרי הקהילות של מכון בן-צבי, את הספר 'אסופה ליוסף', ועורך את ספר ירושלים בתקופה העות'מאנית (יד יצחק בן-צבי). בשנה הקרובה יראה אור ספרו על הצוואות העבריות (מרכז שז"ר).
שעות הקבלה שלי הן יום ד', 12:00-11:00 ובמועדים נוספים בתיאום מוקדם.
עמית הוראה בחוג להיסטוריה של עם ישראל, מדור תקופת המקרא.
ד"ר אמיתי ברוכי-אונא עוסק בהיסטוריה ובכתיבתה במזרח הקדום, ובמיוחד בתרבות הישראלית ובתרבות האשורית. בנוסף הוא חוקר את תולדות הפולחן בישראל, ומחפש אחר מסורות מקומיות - פולחניות ואחרות - בערים בארץ. פרסם מחקרים על ספר מלכים, על כתובות מלכי אשור, ועל מסורות מקומיות בבית אל ובירושלים. מלמד היסטוריה מדינית, תרבותית ודתית של עם ישראל בתקופת המקרא, תוך דגש על ההקשר הרחב של ישראל כחלק מתרבות המזרח הקדום, ותוך התמקדות בקריאה ביקורתית משותפת של המקורות הקדומים.
עמית גולדה מאיר (תשס"ה)
עמית בתכנית 'חוקרי ירושלים' של יד בן צבי (תשע"ב-תשע"ג)
מבחר פרסומים
ספר מלכים
'הסיפור השני על מלחמת סנחריב ביהודה (מלכים ב יט, טב-לה) והוויכוח על חסינותה של ירושלים בשלהי ימי הבית הראשון', ציון עו, ג (תשע"א), עמ' 265-277
'בית עמרי, בית אחאב ובית יהוא: קרבת דם וקרבות דמים', בית מקרא נח (ב) (תשע"ג), עמ' 5-30
'The story of Hezekiah's Prayer (2 Kings 19) and Jeremiah's Polemic Concerning the Inviolability of Jerusalem', Journal for the Study of the Old Testament 39.3 (2015), pp. 281-297
'Jehuites, Ahabites, and Omrides: Blood Kinship and Bloodshed', Journal for the Study of the Old Testament (forthcoming)
כתובות מלכי אשור
'סוגות נפגשות: תפילת אסרחדון בכתובת אשור-בבל A ותפילות אכדיות מטקס 'רחיצת הפה'', שנתון לחקר המקרא והמזרח הקדום, כא (תשע"א), עמ' 153-174
'Genres Meet: Assurbanipal's Prayer in the Inscription L4 and the Bilingual Communal Lamentations', in Lluis Feliu, et al. (eds), Time and History in the Ancient Near East - Proceedings of the 56th Rencontre Assyriologique Internationale, Barcelona, July 26-30, 2010, Winona Lake, 2013, pp. 611-623
'Religion, Politics, and War: Gestures toward Babylonia in the Imgur-Enlil Inscription of Shalmaneser III of Assyria', ORIENT: Report of the Society for Near Eastern Studies in Japan 49 (2014), pp. 3-18
מסורות מקומיות
'עיר הצדק: ירושלים כהתגלמות הצדק בתפיסת ישעיהו בן אמוץ', בתוך: י' בית אריה ואחרים (עורכים), חקר ירושלים לתקופותיה: חומר ודעת, ירושלים תשע"ה, עמ' 18-9
'סיפור קנאת פינחס ובכי עדתי במקדש בבית-אל', במעבה ההר: מחקרי הר אפרים ובנימין, ו (בדפוס)
'אלה אלוהיך אשר העלוך: צורות הרבים המתייחסות לשם אלהים והקריאה הפולחנית הישראלית', שנתון לחקר המקרא והמזרח הקדום, כה (בדפוס)
'The Story of the Zeal of Phinehas and Congregational Weeping at Bethel' Vetus Testamentum 65 (2015), pp. 505-515
ד"ר דוד גדג' מרצה בכיר במחלקה להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו ומנהל מרכז "משגב ירושלים לחקר והוראת מורשת יהודי ספרד והמזרח".
ד"ר גדג' הוא היסטוריון של יהודי ארצות האסלאם. במחקריו הוא עוסק בהיסטוריה אינטלקטואלית רב-לשונית של יהודים בארצות האסלאם במאות ה-19 וה-20, היסטוריה של הספר והספרייה הרב-לשוניים במרוקו במחצית הראשונה של המאה ה-20, תקופת מלחמת העולם השנייה והשואה בצפון אפריקה, ילדוּת, נעורים ומשפחה בקהילות היהודיות בארצות האסלאם וייצוג ודימוי של יהודי ארצות האסלאם בארצותיהם ובישראל.
ספרו הראשון, אור במערב: התרבות העברית במרוקו, 1912–1956 דן ביחס לשפה העברית והתפתחותה של תרבות עברית בקרב הקהילה היהודית במרוקו במחצית הראשונה של המאה העשרים. בימים אלו גדג' עמל על המחקר הספר והספרייה הרב-לשוניים (עברית, ערבית-יהודית וצרפתית) במרוקו במחצית הראשונה של המאה ה-20.
פרופסור חבר בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, וחבר במכון המחקר ליהדות זמננו באוניברסיטה העברית. עמד בראש מכון המחקר ליהדות זמננו בשנים 2020-2024.
עמוס גולדברג עוסק בחקר השואה וזיכרה.
מחקריו הנוכחיים מתמקדים בשני נושאים עיקריים. א. בהיסטוריה תרבותית של גטו ורשה. בין השאר עוסק מחקר זה בתרבות השמועות בגטו, בבתי קפה, בליצן הרחוב של הגטו ועוד. ב. במשמעות זיכרון השואה בהקשרים מקומיים וגלובאליים ובעיקר בהקשר של הסכסוך הישראלי פלסטיני.
כתביו פורסמו בעברית, אנגלית, פולנית, צרפתית, גרמנית, צ'כית, איטלקית, יפנית וערבית.
גולדברג הוא עמית מחקר במכון ון ליר וחבר בוועדה המדעית של הוצאת הספרים של המכון.
בין השנים 2007-2013 היה עורך שותף של כתב העת הדו לשוני דפים לחקר השואה Dapim: Studies on the Holocaust (Taylor and Francis)
גולדברג היה חוקר אורח באוניברסיטת קורנל, מרצה אורח במרכז שטרסלר לחקר השואה ורצח עם באוניברסיטת קלרק בארה"ב, ועמית מחקר אורח ב Ralph Bunche Institute in the CUNY Graduate Center בניו יורק.
בשנת 2018/9 שימש כעמית מחקר בכיר (Senior Scholar in Residence ) במכון המחקר על שם מנדל במוזיאון השואה בוושינגטון וב 2023 שימש עמית מחקר בכיר במכון המחקר להיסטוריה של יהודי גרמניה (IGDJ) בהמבורג.
בין השנים תשע"ט-תשפ"א היה חבר בקבוצת המחקר "אני הוא: האמפתיה בהיסטוריה, בחברה ובתרבות" במרכז סכוליון באוניברסיטה העברית
זכה במענק מחקר מהקרן הלאומית למדע ובמספר רב של פרסים ומלגות.
מבחר מפרסומיו
יזם את התרגום, ערך מדעית והקדים הקדמה ל:
קישורים נבחרים
ארבע פרקים בתכנית "המעבדה" של כאן 11 על תולדות הג'נוסייד
https://www.kan.org.il/content/kan/podcasts/p-8171/genocide/
ארבע דקות על זיכרון השואה הגלובלי
https://www.youtube.com/watch?v=XnniGKDZdoU
"הגר הגר אתכם" חנה ארנדט והפליטים
https://www.youtube.com/watch?v=1LmFhb7bMP4
יומן מתוניסיה בתקופת השואה
https://www.youtube.com/watch?v=jPTO8O6qCI0
פרופסור יונתן דקל-חן הוא בעל קתדרה של הרב אדוורד סנדרו בחקר יהודי בריה"מ ומזרח אירופה באוניברסיטה העברית. הוא חבר בחוג להיסטוריה כללית וגם בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו.
פרופ' דקל-חן כיהן כיו"ר האקדמי של מרכז נבזלין לחקר יהדות רוסיה ומזרח אירופה וגם כיו"ר החוג ללימודים רוסיים והחוג להיסטוריה של עם ישראל. מחקריו פורסמו בבתי הוצאה לאור באוניברסיטת ייל, אוניברסיטת אינדיאנה, מאגנס ובשורה ארוכה של כתבי עת מובילים בחו"ל. מחקריו עוסקים בעולם היהודי המודרני, מדעי הרוח היישומיים (Applied Humanities), טרנס-לאומיות, היסטוריה יהודית, היסטוריה חקלאית, יחסים בינלאומיים, פילנתרופיה, דיפלומטיה לא-פורמלית (non-state diplomacy) ובהגירה בעת החדשה.
בשנת 2014 הוא הקים עם בניו את ביכורים: כפר הנוער למצוינות באומנויות הבמה. הכפר ממוקם במועצה אזורית אשכול ונועד ליצור חינוך אומנותי ברמה כלל-עולמית עבור בני נוער מוכשרים מהפריפריות בישראל.
Selected Publications:
Farming the Red Land: Jewish Agricultural Colonization and Local Soviet Power, 1923-1941. New Haven: Yale University Press, 2005.
Mahane meshutaf? Kooperatsiia b'hityashvut ha-yehudit ha-haklait be-Rusya u-beolam, 1890-1941. Jerusalem: Magnes Press & Yad Tebenkin Press, 2008.
Editor (with David Gaunt, Natan Meir, Israel Bartal), Anti-Jewish Violence: Rethinking the Pogrom in East European History. Bloomington: Indiana University Press, 2010.
Editor (with Eugene Avrutin and Robert Weinberg), Ritual Murder in Russia, Eastern Europe and Beyond: New Histories of an Old Accusation. Bloomington: Indiana University Press, 2017.
“Putting Agricultural History to Work: Global Action Today from a Communal Past.” Featured article in: Agricultural History 94, no. 4 (2020): 512-544.
“A Response to R. Douglas Hurt, Ben Nobbs-Thiessen and Nahum Karlinsky.” Agricultural History 94, no. 4 (Fall 2020): 562-567.
“Israeli Reactions in a Soviet Moment: Reflections on the 1970 Leningrad Affair.” Kennan Cable #58. September 2020.
“A Light unto the Nations? A Stalled Vision for the Future of the Humanities.” AJS Perspectives. Fall 2020, pp. 56-58.
“Transnational Intervention and its Limits: The Case of Interwar Poland.” Journal of Modern Jewish Studies 17, no. 3 (2018): 265-286.
“Between Myths, Memories, History and Politics: Creating Content for Moscow’s Jewish Museum and Tolerance Center.” The Public Historian 40, no. 4 (2018): 91-106.
“Philanthropy, Diplomacy and Jewish Internationalism.” In: The Cambridge History of Judaism, Volume VIII: The Modern Period, c. 1815 – c. 2000. Edited by Mitchell Hart and Tony Michels. Cambridge University Press, 2017.
“Jewish Threads in the Fabric of International History.” In: International History in Theory and Practice. Edited by Barbara Haider-Wilson, William Godsey, Wolfgang Mueller, pp. 477-500. Vienna: Verlag der Osterreichischen Akademie der Wissenschaften, 2017.
“Dueling Visions of Rebirth: Interwar Palestine versus Soviet Russia,” Journal of Jewish Identities 9, no. 2 (July 2016): 139-157.
“Rethinking Boundaries in the Jewish Diaspora from the FSU.” In: The New Jewish Diaspora: Russian-Speaking Immigrants in the United States, Israel and Germany. Edited by Zvi Gitelman, pp. 77-88. New Brunswick, NJ: Rutgers University Press, 2016.
“Faith Meets Politics and Resources: Reassessing Modern Transnational Jewish Activism.” In: Purchasing Power: The Economics of Modern Jewish History. Edited by Rebecca Kobrin and Adam Teller, pp. 216-237. Philadelphia: University of Pennsylvania Press, 2015.
“Liberal Answers to the ‘Jewish Question’: Then and Now.” In: Church and Society in Modern Russia. Edited by Elise Wirtschafter and Manfred Hildermeier, pp. 133-156. Wiesbaden: Harrassowitz Verlag, 2015
“East European Jewish Migration: Inside and Outside,” East European Jewish Affairs 44, no. 3 (December 2014): 154-170.
"A Durable Harvest: Reevaluating the Russia-Israel Axis in the Jewish World." In: Bounded Mind and Spirit: Russia and Israel, 1880-2010. Edited by Brian Horowitz and Shai Ginsburg, pp. 109-129. Bloomington, IN: Slavica Publishers, 2013.
“Activism as Engine: Jewish Internationalism, 1880s-1980s.” In: Religious Internationals in the Modern World: Globalization and Faith Communities since 1750, pp. 269-291. Edited by Abigail Green and Vincent Viaene. Basingstoke, UK: Palgrave Macmillan, 2012.
“Crimea 2008: A Lesson about Uses and Misuses of History,” East European Jewish Affairs 39, no. 1 (April 2009): 101-105.
“‘New’ Jews of the Agricultural Kind: A Case of Soviet Interwar Propaganda,” Russian Review 66 (July 2007): 424-50.
“An Unlikely Triangle: Philanthropists, Commissars, and American Statesmanship Meet in Soviet Crimea, 1922-37.” Diplomatic History 27, no. 3 (2003): 353-376.
“Farmers, Philanthropists, and Soviet Authority: Rural Crimea and Southern Ukraine, 1923-1941.” Kritika: Explorations in Russian and Eurasian History 4, no. 4 (Fall 2003): 849-885.
מרצה בכירה. בעלת תואר דוקטור מהאוניברסיטה העברית בירושלים. מלמדת היסטוריה חברתית של העת החדשה ומתמחה בחקר היישוב היהודי בתקופת המנדט ובשנותיה הראשונות של המדינה.
מרצה בכירה בחוג לתולדות עם ישראל ויהדות זמננו, בתקופת המקרא.
* עורכת כתב העת השנתון לחקר המקרא והמזרח הקדום (בהוצאת המכון למדעי היהדות);
* ראש התכנית האקדמית במסגרת בית הספר לתלמידי חו"ל על שם רוטברג למ"א בתחום: The Bible and the Ancient Near East;
* אחראית אקדמית על תוכנית e-teacher להוראת עברית מקראית ברשת.
* ראש ועדת מקצוע ללימוד התנ"ך בחינוך הממלכתי.
פרופסור יפעת וייס היא פרופסור מן מניין המלמדת בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, עומדת בראש מכון שמעון דובנוב להיסטוריה ותרבות יהודית בלייפציג, וחברת האקדמיה הסאכסונית למדע. כמו כן היא עומדת בראש בית הספר הבינלאומי המשותף לאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת לייפציג ומכון דובנוב שעניינו תרבות יהודית חומרית במאה העשרים באירופה ומעבר לה.
בשנים 2011-2008 עמדה בראש בית הספר להיסטוריה באוניברסיטה העברית בירושלים, ובשנים
2007-2001 עמדה בראש מכון בוצריוס לחקר החברה וההיסטוריה הגרמנית בת זמננו באוניברסיטת חיפה. כמו כן שימשה חברת הנהלת מרכז מצוינות "דעת המקום – המרכז לחקר תרבויות מקום בעולם היהודי בעידן המודרני". וייס כיהנה כעמיתה במרכז המחקר הבינלאומי ללימודי התרבות בווינה (2003), במכון דובנוב בליפציג (2004), במכון למחקר חברתי בהמבורג (2006-2005), במכון רימרק להיסטוריה אירופית מודרנית באוניברסיטת ניו-יורק (2007), במכון הבינלאומי לחקר השואה ביד ושם (2008-2007), במכון אירופה בסטנפורד (2013), במכון למדעי האדם בווינה (2014-2015), בקולג' ההיסטורי במינכן (2017) ובמכון הישראלי ללימודים מתקדמים בירושלים (2023-2024). היא שימשה בעבר חברה בוועדה המדעית של הוצאת זלמן שז"ר, ובוועדה המדעית של הוצאת מאגנס. היא כיהנה כחברה בהנהלת מכון ליאו בק, וכן שימשה בוועדה המדעית המלווה של מספר מכונים וביניהם: מכון מינרבה להיסטוריה גרמנית באוניברסיטת תל-אביב, מרכז מינרבה קבנר להיסטוריה גרמנית באוניברסיטה העברית, מכון שמעון דובנוב להיסטוריה ותרבות יהודית בליפציג ומכון שמעון ויזנטל הוינאי ללימודי השואה.
כיום היא משמשת בין השאר חברה במערכת המדעית של כתב העת יד ושם קובץ מחקרים, חברת הוועדה המדעית המלווה של מרכז ליאוניד נבזלין לחקר יהדות רוסיה ומזרח אירופה ושל מכון לייבניץ לספרות בברלין וחברת הוועד המנהל של המוזיאון היהודי בברלין ושל אוניברסיטת וינה.
בשנת 2012 זכתה פרופ' יפעת וייס בפרס הרקטור על הצטיינות במחקר ובהוראה ובאותה שנה אף בפרס ע"ש חנה ארנדט לחשיבה פוליטית שניתן על ידי קרן היינריך בל וסנאט העיר ברמן שבגרמניה. בשנת 2015 זכה ספרה נסיעה ונסיעה מדומה: לאה גולדברג בגרמניה 1933-1930 בפרס פולונסקי למקוריות וחדשנות במדעי הרוח.
רשימת פרסומים נבחרים:
י' וייס, אתניות ואזרחות. יהודי גרמניה ויהודי פולין, 1940-1933, סדרת ספרי המרכז להיסטוריה גרמנית על שם ר' קבנר, ירושלים: הוצאת מאגנס 2000.
י' וייס וגלעד מרגלית (עורכים), זיכרון ושכחה: גרמניה והשואה, תל-אביב: הקיבוץ המאוחד 2005.
י' וייס, ואדי סאליב: הנוכח והנפקד, ירושלים ותל-אביב: מכון ון ליר בירושלים והוצאת הקיבוץ המאוחד, 2007.
י' וייס וגדעון טיקוצקי (עורכים), נערות עבריות. מכתבי לאה גולדברג מן הפרובינציה 1935-1923, תל אביב: ספרית פועלים, 2009
י' וייס, נסיעה ונסיעה מדומה: לאה גולדברג בגרמניה 1930-1933, ירושלים: הוצאת זלמן שז"ר 2014.
פרופ' חכם עוסק בתולדות היהודים בימי הבית השני, המשנה והתלמוד. עיקר עיסוקו הוא בתולדות יהדות הגולה בתקופה זו. לאחרונה יצאו לאור שני כרכים של אוסף הפפירוסים היהודים (Corpus Papyrorum Judaicarum) בעריכתו יחד עם פרופ' טל אילן.
פרסומים נחברים
"מהדר לקלון: על חורבנה של יהדות מצרים בספרות חז"ל", תרביץ עב (תשס"ג), עמ' 488-463
"רבן שמעון בן גמליאל בביתר", תרביץ עד (תשסה), עמ' 564-547
The Letter of Aristeas: A New Exodus Story?’, Journal for the Study of Judaism in the Persian, Hellenistic and Roman Period 36 (2005), pp. 1-20
‘Bigthan and Teresh and the Reason Gentiles Hate Jews’, Vetus Testamentum 62 (2012), pp. 318-356
ד"ר אביגיל מנקין-במברגר חוקרת היסטוריה חברתית ותרבותית של יהודים בשלהי העת העתיקה ומאגיה עתיקה.
https://www.youtube.com/watch?v=AhX480JeD24&t=8s
https://www.youtube.com/watch?v=gPx548ihoE0&t=4s
https://www.youtube.com/watch?v=C-G334CAYho&t=1035s
https://www.youtube.com/watch?v=YmaqU8vmmNk&t=1563s
https://www.youtube.com/watch?v=gAmiEfhXIl8&t=2536s
https://www.youtube.com/watch?v=_JaRWaQGJ_E&t=61s
https://www.youtube.com/watch?v=J2lxfJYS_bg&t=118s
https://www.youtube.com/watch?v=KKXmC5aZ2X0&t=5s