קורס מרוכז עם פרופ' אליזבט הולנדר

ינואר 17, 2019

בסמסטר ב' יפתח קורס מרוכז עם פרופ' אליזבט הולנדר (אוניברסיטת פרנקפורט).

פרטים נוספים בקובץ המצ"ב.

הקורס מופיע באתר.

סטודנטים לתואר שני יוכלו להירשם דרך מערכת הרישום לקורסים החל מ- 3.3.2019 – 21.3.2019.

סטודנטים לתואר שלישי, ההרשמה דרך הרשות לתלמידי מחקר.

על מועדי ההגשה למלגות פוסט-דוק (2.9.18) וקבוצות-מחקר (11.11.18) של מנדל סכוליון

אוגוסט 19, 2018

(פרופ׳ דני שוורץ)

חברי הפקולטה למדעי הרוח, שלום רב,

א. קבוצות מחקר: אני מתכבד לשלוח לכם קול קורא לקבוצות מחקר למרכז מנדל סכוליון לשלוש השנים תשפ"א-תשפ"ג (10/20 – 9/23), בתקווה שתמצאו עניין בהגשת הצעה. הצעות מוגשות על ידי קבוצות של שלושה או ארבעה חוקרים; בקול הקורא תמצאו את כל הפרטים, לרבות מועד ההגשה – 11.11.18. במכתב זה אוסיף שלוש הערות קצרות:

גאים בשלושת תלמידנו שכתבו דיסרטציות מרתקות והוכתרו בתואר דוקטור השנה

יוני 20, 2018

החוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו גאה מאד בשלושת תלמידיו שכתבו דיסרטציות מרתקות והוכתרו בתואר דוקטור השנה:

ד"ר מגדלנה לושצ'ינסקה אשר כתבה את עבודתה בהדרכת פרופ' ישראל יובל על: "The Politics of Polemics: Anti-Jewish Writings and Arian Identity in 16th Century Poland"

ד"ר משה יגור, אשר כתב את עבודתו בהדרכת פרופ' מרים פרנל על: "זהות דתית וגבולות קהילתיים בחברת הגניזה (מאות 13-10): גרים, עבדים, מומרים",

ביום שלישי זה קורה:  הקרנת הסרט "אנא מן אל יהוד"

מאי 19, 2018

ביום שלישי זה קורה:

הקרנת הסרט "אנא מן אל יהוד" על פי סיפורו של אלמוג בהר העוסק ביחסים בין מזרחים ואשכנזים, בין העברית לערבית, ובין יהודים לערבים.

לאחר ההקרנה שיחה עם יוצרי הסרט ניב חכלילי ואהרון שמטוב ועם הסופר אלמוג בהר

המנחה: דקלה ריבלין כ"ץ מהחוג שלנו.

רם בן שלום

ברכות לחברנו פרופ' רם בן שלום על זכייתו בפרס "יצחק בן־צבי"

אפריל 16, 2018

אנו מברכים את חברנו פרופ' רם בן שלום על זכייתו בפרס "יצחק בן־צבי" בחקר קהילות ישראל במזרח וקהילות ספרד ופזורתן, על ספרו ״יהודי פרובנס: רנסס בצל הכנסייה״, שיצא לאור בהוצאת האוני׳ הפתוחה.
קראו עוד על הספר: https://goo.gl/3wKqZg