למה ללמוד בחוג? | החוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו

טלפון: 02-5881388; דוא"ל:  irisn@savion.huji.ac.il
חדר 4409; קבלת קהל: א' 14:30-11:30, ב'-ה 13:00-10:00

למה ללמוד בחוג?

שש סיבות למה ללמוד בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו באוניברסיטה העברית:

• כדי לשאת בתפקידי הובלה ומנהיגות בכל תחומי החברה הישראלית והעם היהודי – בחינוך, בתקשורת, במשפטים, בחברה האזרחית, בשרות הציבורי והממשלתי ועוד – צריך להכיר לעומק את ההיסטוריה והתרבות היהודיים. (שילוב עם כלכלה, היסטוריה כללית, מדע המדינה, יחב"ל, חינוך, משפטים, תקשורת או חוגים אחרים במדעי הרוח והחברה- הוא שילוב מעניין ומאתגר ויכול להיות מועיל במיוחד).
  • ההיסטוריה היהודית היא אתגר אינטלקטואלי – היא מורכבת, מסעירה, רוויית סתירות ומתחים והיא נמצאת תמיד במתח שבין הפרטיקולרי לאוניברסלי
  • החוג מתאפיין במצוינות אקדמית חסרת פשרות לצד אווירה חמה ויחס אישי לסטודנטים בכל שלבי הלימוד.
  • החוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטה העברית הוא הטוב והוותיק בעולם ובו מלמדים טובי החוקרים בתחום
  • החוג מעניק מלגות ופרסים לתלמידים מצטיינים כבר בתואר הראשון. בין השאר יעניק החוג החל משנת הלימודים הבאה (2019, תש"פ) לשניים עד שלושה תלמידים מצטיינים מסיימי השנה הראשונה פרס של עד כמחצית שכר לימוד שנתי.
  • החוג יעניק מלגת עידוד לשניים עד שלושה תלמידי בוגר שנה א' חדשים על בסיס נתוני קבלה מצויינים.