תמונה

תכנית לימודים חדשה בנושא יהדות המזרח וספרד תפתח השנה באוניברסיטה העברית

יוני 26, 2017

תכנית לימודים חדשה לתואר שני בלימודי יהדות המזרח וספרד  תיפתח בשנת הלימודים תשע"ח באוניברסיטה העברית  במסגרת החוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו.

מטרת התכנית היא להכשיר תלמידים מתקדמים לקראת מחקר מעמיק בתרבות, בהיסטוריה ובמורשת של יהדות ספרד והמזרח לאורך הדורות.

מדובר בתכנית רב תחומית הכוללת התמחויות בדיסציפלינות שונות: היסטוריה, ספרות, לשון ושפה, פילוסופיה, הלכה, אמנות, פולקלור והיבטים סוציולוגיים ואנתרופולוגיים של יהודי ספרד והמזרח.

הודעה בדבר תעודת הוראה

ינואר 12, 2017

סטודנטים בחוג יכולים להתחיל את לימודיהם לתעודת הוראה כבר מהשנה השלישית לתואר הראשון. לימודי הוראה באוניברסיטה העברית פותחים את האפשרות לקריירה חינוכית מעניינת ומאתגרת במערכת החינוך.

התכנית של האוניברסיטה העברית מכשירה מורים להוראה בבתי הספר העל-יסודיים. תעודת הוראה נחוצה לכל מי שמבקש למלא תפקיד בהוראה במערכת החינוך. גם עובדי חינוך שאינם מורים, כגון יועצים חינוכיים, וכן מרצים במכללות לחינוך, חייבים להחזיק בתעודת הוראה.