
עדי נמיה כהן היא תלמידת מחקר בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו באוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת הדוקטורט שלה, בהדרכת פרופ' מרים פרנקל, עוסקת בחקר אוכל ודרכי האוכל של יהודי ויהודיות ארצות האסלאם בימי הביניים. חקר האוכל מסייע בידיה לחשוף את החיים החברתיים, התרבותיים והדתיים של יהודים ושכניהם, מן השוק ועד השולחן. מחקרה מתבסס בעיקר על מסמכים שהתגלו בגניזות קהיר ועליהם היא מבקשת להוסיף מקורות ספרותיים בני הזמן מתחומי ההלכה, הרפואה, סיפורים ופרוזה מחורזת וכתבי נוסעים. בימים אלו, עדי גם כותבת את הבלוג הקולינרי-היסטורי "אוכלים בירושלים" של מוזיאון מגדל דוד החושף מופעי אוכל ואכילה בירושלים לאורך שנותיה.