עדי נמיה- כהן

עדי נמיה- כהן
״אוכל יהודי? מזון וזהות אצל יהודי אשכנז בימי הביניים״ 
בהנחיית פרופסור אלישבע באומגרטן
תיאור המחקר: במסגרת עבודת הגמר לתואר המוסמך אבקש לחקור מה אכלו היהודים בצפון צרפת בימי הביניים, בתקופה שבין המאה השתיים עשרה ועד סוף המאה הארבע עשרה. לאוכל ישנו מקום מרכזי בחיי היומיום, בשל היותו צורך קיומי ובשל החשיבות והמשמעויות הסמליות שניתנו לו – בין היתר וביחוד היכולת לקרב בין אנשים שונים. המחקר יבחן את המאכלים השונים בחלוקה לחיי היומיום, מעגל השנה (מועדים) ומעגל החיים (לידה, נישואין, מוות), במטרה לספק עוד ממד בהבנת ההיסטוריה החברתית של היהודים באשכנז ומקומם בתוך החברה הסובבת.